Tűs Mezoterápia

Minden amit a tűs mezoterápiáról tudni kell

Hírek

Friss topikok

  • SEO: Kérjük amennyiben másolja oldalunk jogvédett anyagait, úgy tegyen ki egy oldalunkra mutató hivatko... (2011.10.05. 11:35) Miért jó a tűs mezoterápia?

Archívum

Kinek ajánlott a mezoterápia kezelés?

2011.06.08. 20:16 mezoterapia

Kinek ajánlott a tűs mezoterápia kezelés?

A fogyókúra és az edzés a leghatékonyabb módszerek az alakformálásban, de vannak olyan területek, melyek egyszerűen nem reagálnak ezekre a hatásokra.
A tipikus területek a toka, felső kar, has, csípő, derék, fenék, bricsesz, belső comb és belső térd. Úgynevezett „lefogyhatatlan” lerakódások jöhetnek létre ezeken a részeken, ahol a zsírszövet genetikailag és hormonálisan meghatározott párnái alaki deformálást okoznak. Sokan úgy gondolják, csak zsírleszívással szabadulhatnak meg feleslegüktől, azonban ezen kényes részek mezoterápiás kezelése jelentős és hatásos eredménnyel bír.

Minden 18-75 év közötti egészséges páciens kockázat mentesen igénybe veheti a mezoterápiás kezeléseket

 

Kiknek nem ajánlott a mezoterápiás kezelés?

 

tovább »

Miért jó a tűs mezoterápia?

2011.06.08. 20:10 mezoterapia

A kozmetika készítmények alapvető problémája, hogy hogyan győzzük le a bőr természetes védekező funkcióját, amely megakadályozza a hatóanyagok bejuttatását mert bőrünk folyamatosan védekezik az őt ért külső hatások ellen. Ezért például ha bekrémezzük a bőrünket, csak a legfelső elhalt réteget kezeljük, amely már nem képes megújulásra. Ilyenkor csak a bőr tüneti állapotán, szárazságérzeten, zsírosodáson javítunk, de igazi bőrmegújító hatást nem tudunk elérni, mivel a hatóanyagokat nem tudjuk bejuttatni kellő mélységbe, a probléma igazi forrásához.

Mezoterápia kezelés menete

2011.06.08. 18:35 mezoterapia

Fontos kihangsúlyozni a tűs mezoterápiás kezelés során a higiéniai szabályok szigorú betartását, hiszen a kezelés során megnyitjuk a bőrréteget teret engedve a nem megfelelő tisztítás során a különböző fertőzések bekerülésének ezért minden kezeléshez egyszer használatos fecskendőket és tűket szabad csak használni

  • A bőr alapos megtisztítása (esetleges smink és szennyeződés eltávolítása)
  • Bőrfelszín érzéstelenítése (lokális érzéstelenítő krém használatával)
  • Bőr fertőtlenítése (fertőtlenítő folyadékkal tisztítás)
  • Mikroinjekciózás (területtől függően kb. 30-60 perc)
  • Esetlegesen a maradék hatóanyag bejuttatása tű nélküli mezoterápia használatával (elektroporáció)
  • A kezelt terület alapos tisztítása (fertőtlenítő folyadékkal megtisztítjuk a kezelt bőr felületét és környékét)
  • Nyugtató krém vagy maszk (5-10 perc)
     

Tűs mezoterápia - fogalma

2011.06.08. 18:24 mezoterapia

Mezoterápia során ún. mikroinjekció apró tűszúrások segítségével juttatnak be a különféle gyógyászati és kozmetikai hatóanyagokat a bőr felszíne és a bőr méllyebb rétegei alá.

A mezoterápia eredetileg görög eredetű szóössszetétel amely "mesos" (közép) és a "therapia" (törődni) szavak felhasználásával alkotta a francia sajtó (MESOTHÉRAPIE) az 1950-es évek vége felé. Az eljárást Michel Piston, egy francia orvos dolgozta ki még 1952-ben. Alkalmazói a módszer előnyének tekintik, hogy sebészeti, invazív beavatkozás nélkül képesek eredményt elérni. A mezoterápia elméleti háttere szerint a gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai – vitaminok, homeopatikus és gyógyfüvekből készült koktélok - akkor fejtik ki legjobban a hatásukat, ha pontosan oda kerülnek maximális koncentrációban, ahol el szeretnék érni a várt eredményt.